FredsVagt.dk

Oprindelig adresse for dette dokument:http://www.grundlovsdag.org/pdf/PrsMdlGrnDg08-3.doc

Demokratiet kan dø af mangel på opmærksomhed! 

Derfor arrangerer LA og Christianias Kulturforening:  Minoriteternes Grundlovsdag. I de vanlige omgivelser på Christiania. Og tiden vil blive 14 –? på selve dagen: Torsdag 5. juni  

 Klik her for at se den flotte plakat med program: 

www.grundlovsdag.org 

 

Det bliver en rigtig Grundlovsdagskovtur ud under de nyudsprungne bøge. Fristaden er jo en unik blanding af natur og kultur, især på dén årstid. Men:

 Det skal ikke være som de traditionelle arrangementer, der ikke handler om Grundloven, men er en borgerligt nationalistisk manifestation. Vores arrangement skal tværtimod handle om Grundloven, der jo videre handler om demokrati og menneskerettigheder! Og især om de grupper det går ud over når Grundloven tilsidesættes. Først og fremmest skal arrangementet bygge på disse gruppers egne grupper og organisationer. Fra LA vil der være indlæg fra Gustav Bunzel. 

Der vil være grundlovstaler ved:

 

 

Grundlovstalerne vil blive fulgt op af den åbne mikrofon. Og hvad der ellers kan tænkes af tankevækkende indlæg, og underholdning fra fremmødte og lokalbefolkning!

 

Derudover vil der være indlæg og stande fra:

FN-Forbundet, LAP, Landsforeningen af Psykiatribrugere, Hjemløses Venner, Landsforeningen af Førtidspensionister, Grundlovskomiteen af 2003, FredsVagten, Gaderummet, Flygtninge under Jorden, Hampepartiet, TV Glad, Womans Rights March Israel Palæstina foruden arrangørerne selv og mange andre kommer til. Derudover har Grundlovskomiteen af 2003 –i anledning af 5året for Irakkrigen- forberedt en happening. Noget i retning ad: ”En kiste bæres gennem byens hovedgade af 6 alvorlige bærere. Det sorte stof blafrer sørgeligt i vinden… Kisten er tydeligt mærket med ordet ”Grundloven” og gyldne paragraftegn. I følget deltager en trommeslager, en opråber og et antal sørgende.

Ved demonstrationens endepunkt springer en ung kvinde/mand glad frem som en – på grund af vores retssag – genopstanden Grundlov. Der holdes en kort tale, og afhængigt af mulighederne kan der være indslag med musik, digte, satiriske kommentarer m.v.”

 Nærmere oplysning: Hans Schjørmann  hans.albertslund@post.tele.dk 43 64 46 03   www.ladk.dk